Menu

Info

Pataboem is een muziekevenement waarbij zangers, muziekgroepjes en andere straatacts op verschillende locaties tegelijk de straten en pleintjes van het historische Groot Begijnhof met klanken vullen. Pataboem biedt het publiek een muzikale tijdreis van de jaren twintig tot vroege jaren zestig aan, weliswaar met af en toe een sprongetje naar het heden.

Enkele namen: de Fanfakids spelen een mengeling van Zuid-Amerikaanse en Afrikaanse ritmes op zelfgemaakte percussie-instrumenten. Sjarabang vzw serveert een eigenzinnige versie van de Getemde Feeks. Niels & Friends spelen vooral instrumentale songs en af en toe hoor je een cover. Nomad swing brengt verschillende elementen uit de Swing Era samen. Rollmops brengt snelle boogie-woogie, rock ’n roll en bluesnummers van eigen makelij. Zsa Zsa Zsu laat dansbare manouche zinderen. Jaune Toujours is niet in één genre te vatten met een mix van muziekgenres en balkanritmes als grootste inspiratie.

We laten bewust zoveel mogelijk muzikanten en straatartiesten uit het Mechelse aan bod komen, aangevuld met andere Belgische artiesten. Bekend of beroemd zijn, is hierbij zeker geen voorwaarde, een beetje eigenzinnig zijn mag! Door een mix van groepen en straatacts hopen we een gevarieerd publiek aan te spreken: jong en oud, gezinnen en kinderen, Mechelaars en bezoekers van buiten de stad. Toch willen we het bewust gezellig en kleinschalig houden.

Hou zondag 4 juni zeker vrij in je agenda!

Volg alvast het evenement op onze Facebookpagina ‘Vrienden van het Groot Begijnhof’.

 


Oordopjes gratis te verkrijgen op Pataboem
http://www.cm.be/oorgasme/